Met de merken CRUISER, KARDEL, ISONORT, ALUVAN, COLD CAR, JPM, SDG en met onze deursystemen bieden wij complete opbouwsystemen en halffabrikaten voor de carrosseriebouw. De merken ISONORT en CRUISER worden via dealernetwerken verkocht aan de eindklant.

CRUISER PROGRAMMA

Het CRUISER PROGRAMMA bestaat uit aluminium opbouwsystemen met verschillende wandinvullingen voor het 3.5 t/m 18 ton bedrijfswagensegment. Het begint bij de CityCruiser met een maximaal laadgewicht van 3.5 ton tot de GlobalCruiser met een maximaal laadgewicht van 18 ton.

Het CRUISER PROGRAMMA biedt oplossingen voor aluminium opbouwsystemen in glasresteelwagens, koelwagens, open bakwagens en wagens met gesloten opbouw of schuifzeil.

kardel schuifzeilopbouw

KARDEL

Alle KARDEL schuifzeilopbouwsysteem zijn in bouwpakketvorm of compleet opgebouwd leverbaar. Per toepassing wordt het meest geschikte type voorwand, achterportaal, deuren, dak, rails, zijborden en rongen modulaire gespecificeerd. Het M-Concept schuifzeilopbouwsysteem is tot 27 ton XL-TüV gecertificeerd.

COLD CAR

Cold Car bouwt sinds 1968 opbouwen voorzien van eutectische koeling, in de jaren negentig werden de eerste projecten in de Benelux gerealiseerd. Met meerdere fabrieken is de Italiaanse bouwer inmiddels wereldwijd marktleider in deze nichemarkt. Voor RTS vormt het Cold Car programma een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment koelopbouwen van ISONORT Spanje, dat RTS sinds 2011 in de Benelux importeert.

isonort koelvriesopbouw

ISONORT

ISONORT produceert lichtgewicht koel- & vrieswagen opbouwen met een groot laadvermogen. Deze zijn volledig gecertificeerd. Het complete assortiment opbouwen is ook leverbaar op klantspecificatie. De opbouwen van ISONORT zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen die in overleg met de dealer kunnen worden bepaald.

JPM Kippers & Openlaadbakken

JPM is Europa’s grootste producent van kippers in het 3.5 tot 5 ton segment, leverbaar in volledig aluminium, staal of een combinatie van beiden. De fabriek in Frankrijk produceert tevens openlaadbakken.

RTS importeur Benelux SDG BDF-wisselsystemen

In het voorjaar van 2021 is RTS voor de regio Benelux een samenwerking aangegaan met SDG GmbH te Duitsland. SDG levert BDF-wisselsystemen die in kitvorm aan de carrosseriebouw worden toegeleverd om truckchassis voor wissellaadbakken aan te passen. Het is een typisch familiebedrijf waarvan de 2e en 3e generatie momenteel aan het roer staan.

In 2021 werden ca. 1700 systemen geleverd, om de toenemende vraag naar de eenvoudig te monteren wisselsystemen aan te kunnen is in maart 2022 te Bielefeld een nieuwe fabriek geopend. Duitsland is de voornaamste markt voor SDG, daarnaast exporteert het bedrijf haar systemen naar Italië, Frankrijk en Scandinavië. In Nederland en Belgie zijn de carrosseriebouwers die de SDG-systemen bestelden en installeerden tevreden over de specificatie van de componenten en de snelle opbouwtijd.

Het SDG-programma vormt voor RTS een welkome aanvulling op het assortiment, carrosseriebouwers die truckchassis zelf aanpassen voor BDF-wissellaadbakken besparen veel tijd en uiteindelijk ook geld door met het SDG-systeem te werken; per truck- en chassistype zijn gestandaardiseerde specificaties beschikbaar die met een duidelijke montagehandleiding eenvoudig zijn te monteren. De configurator op de SDG-website kan een welkome hulp zijn om het geschikte SDG-systeem te selecteren. De componenten worden op 1 a 2 pallets aangeleverd en zijn, afhankelijk van het type systeem, binnen 8-12 uur op te bouwen.

RTS DEURSYSTEMEN

RTS is al ruim 20 jaar marktleider als het gaat om deursystemen voor de carrosseriebouw. Alle deurtypen die in opbouwen worden toegepast kunnen door RTS naar klantwens worden ontworpen en geleverd.

Wij hebben oplossingen voor de volgende soorten deursystemen:

  • Mega opdekdeuren TuV-goedgekeurd
  • Inliggende deuren
  • Harmonicadeuren
  • Zijdeuren